Τούρκοι τζιχαντιστές όταν γυρίσουν από τη Συρία προσλαμβάνονται στο δημόσιο!




Μάρτιος 8, 2015.

Έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν 50 τζιχαντιστές του ‘Ισλαμικού κράτους’ που πολέμησαν στο Ιράκ και στη Συρία έχουν προσληφθεί ως δημόσιοι υπάλληλοι  από το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – AKP, και εργάζονται σε δήμους της χώρας, σημειώνει η εφημερίδα «Bugün».


Η έκθεση εκπονήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και παρουσιάστηκε στην κυβέρνηση αποκαλύπτοντας ότι Τούρκοι τζιχαντιστές που πολέμησαν στο πλευρό του ‘ισλαμικού κράτους’ έχουν προσληφθεί και εργάζονται  για τους κομματικούς 
μηχανισμούς του κυβερνώντος κόμματος AKP στους δήμους της χώρας. Η πρόσληψή τους έγινε βάσει της εφαρμογής του νόμου 657 για τους Δημοσίους Υπαλλήλους (πολέμησαν για την πατρίδα).

Πέρυσι η εφημερίδα «New York Times» ισχυρίσθηκε ότι έγιναν σημαντικές προσλήψεις τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη επαρχία Σακάρια, προτρέποντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να ανταλλάξουν πληροφορίες με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για το ζήτημα αυτό.

Το θέμα ανακινήθηκε από την εφημερίδα ‘Taraf’, που έγραψε ότι ορισμένοι τζιχαντιστές του ‘Ισλαμικού κράτους’ μετά από τις μάχες που έδωσαν στη Συρία και στο Ιράκ, επέστρεψαν στην Τουρκία και το κυβερνών κόμμα τους διόρισε σε δημόσιες θέσεις σε δήμους που ελέγχονται από το AKP.

Οπωσδήποτε είναι άγνωστος ο αριθμός των Τζιχαντιστών που διορίστηκαν στο τουρκικό δημόσιο λόγω της συμμετοχής της στην εξτρεμιστική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’, όπως είναι άγνωστος και πόσες χιλιάδες Τούρκοι έχουν ενταχθεί  στο ‘Ισλαμικό κράτος’ για να πολεμήσουν τους «άπιστους».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr