Το Βερολίνο παρακολουθεί τις εξελίξεις στα Σκόπια




Μάρτιος 27, 2015.

Η Γερμανίδα  πρέσβειρα στα Σκόπια, Κριστίν  Αλχάουζερ, σε συνέντευξή της στο «Radio Evropa e Lirë» που θα μεταδοθεί την Κυριακή, δήλωσε ότι μαζί με τους διεθνείς εταίρους θα παρακολουθήσει τις μελλοντικές εξελίξεις των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του έργου της δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα που θα πρέπει να εφαρμοσθεί.


Επικεφαλής της γερμανικής διπλωματικής  αποστολής, πρόσθεσε ότι  η Γερμανία στηρίζει την πρωτοβουλία του Επιτρόπου Χαν της ΕΕ, για μεσολάβηση στη διαμάχη μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης με την εποπτεία  της δικαστικής έρευνας στις καταγγελίες.


«Από τη μία πλευρά δεν μπορούν να παραβλεφτούν οι σοβαρές κατηγορίες που αποκαλύπτονται  από την αντιπολίτευση για παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Επιπλέον, τα δύο μέρη έχουν καταθέσει ποινικές διώξεις, έτσι η δικαιοσύνη πρέπει να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία, θα ήθελα να επισημάνω την προσοχή που πρέπει να δοθεί  στην έκθεση προόδου της FYROM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2014,  όπου τονίσθηκε την ανησυχία, η σοβαρή ανησυχία, για την πολιτική επιρροή του δικαστικού σώματος, και εάν οι καταγεγραμμένες συνομιλίες   είναι αυθεντικές, αυτές οι ανησυχίες, θέτουν σε εγρήγορση την Επιτροπή. Μας ανησυχεί, πραγματικά πολύ σοβαρά,  και πρέπει να επιλυθεί αυτό το θέμα άμεσα», είπε η γερμανίδα πρέσβειρα στα Σκόπια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr