Άσαντ σε Ρωσία: « Είμαστε πρόθυμοι σε επέκταση της στρατιωτικής βάσης στην Ταρτούς»






Μάρτιος 27, 2015.

Σύμφωνα με τη δημοσίευμα του τουρκικού «Ντενίζ Χαμπέρ» ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ προέβη σε μια νέα κίνηση.


Ο Άσαντ πρότεινε στη Ρωσία να επεκτείνει τη ναυτική βάση  στην Ταρτούς σε συνδυασμό με την αναγγελία της πρόθεσης της Ρωσίας , για βάση στο Πόρτ Σάιντ (Αίγυπτο).

Η δήλωση έγινε  σε συνάντηση το προέδρου της Συρίας, με Ρώσους δημοσιογράφους και στην αναφορά του για την παρουσία της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Άσαντ είπε ότι μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, είναι απαραίτητο να υπάρξει μια ισορροπία δυνάμεων, ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη ισορροπία. Πρόσθεσε ότι η παρουσία των Ρώσων στην ανατολική Μεσόγειο  θα είναι αποτελεσματική για τη διατήρης της σταθερότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Βλέπουμε ως θετική  την παρουσία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο και στα παράλιά της»,  είπε ο Άσαντ.

Η στρατιωτική βάση της Ρωσίας στην Ταρτούς, ιδρύθηκε στην περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν μια μικρή περιοχή  που παρείχε, κυριολεκτικά, υλικοτεχνική στήριξη στα πλοία του ρωσικού στόλου που βρίσκονταν στη Μεσόγειο.

 Μετά τη κρίση της Ρωσίας, η παρουσία των Ρώσων στη μικρή αυτή βάση  έγινε μόνιμη και επανδρώθηκε από πολιτικούς εργαζόμενους με ειδικότητα στις επισκευές των πλοίων. Η  Συρία συνηγορεί  στην  επέκταση αυτής της βάσης με τα δεδομένα της νέας εποχής, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr