Διπλωμάτης Σκοπίων: Παράνομη η παρακολούθηση Πρεσβειών στη χώρα





Ο διπλωμάτης καριέρας Νάνο Ρούζιν καθορίζει ως πολύ σοβαρό θέμα τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων των ξένων διπλωματικών αποστολών

Από τον Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάρτιος 1, 2015. βίντεο.

Σκόπια.

Κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου, σχετικά με το σκάνδαλο της μαζικής παρακολούθησης, που πραγματοποιήθηκε από την ηγέτη της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ, ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον έξι (6) ξένες διπλωματικές αποστολές στα Σκόπια ήταν υπό επιτήρηση (παρακολούθηση των επικοινωνιών).


Ο Ζάεφ υποσχέθηκε, λόγω της ευαίσθητης φύσης του καταγεγραμμένου υλικού, να το στείλει απευθείας στους αρχηγούς των διπλωματικών αποστολών των χωρών αυτών.

Πολλές πρεσβείες των ξένων χωρών στην FYROM, καταδίκασαν έντονα την επιτήρηση ως παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τα δικαιώματα των διπλωματών.
Δεν είναι γνωστό κατά πόσο έλαβαν τις πραγματικές  ηχογραφήσεις από τον Ζάεφ.


Ο διπλωμάτης καριέρας και πολιτικός αναλυτής Νάνο Ρούζιν δήλωσε χθες, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ότι αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα για την πολιτική αξιοπιστία της FYROM και της τρέχουσας κυβέρνησης:



«Κανείς δεν πρέπει να εκτίθεται σε επιτήρηση (να υποκλέπτεται)  ή να καταχράται το χώρο των ξένων πρεσβευτών ή πρεσβειών.

Δεύτερον, η επιδείνωση των πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων με τα κράτη αυτά, τα οποία, πάνω από όλα- υποθέτω- είναι φίλοι αυτού του κράτους, γιατί μιλάμε για ισχυρότερα κράτη- συμμάχους της χώρας μας και έχουν, υποθέτω, συμφωνίες για ιδιαίτερη φιλία και συνεργασία και τρίτον,  (όλα αυτά) θυμίζουν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Εμείς, οι ίδιοι, κάνουμε αυτά τα κράτη περιττά, εχθρικά και νομίζω ότι οι μεγάλες συνέπειες (από όλα αυτά)  θα επηρεάσουν τη θέση της χώρα μας, κυρίως σε θέματα πολιτικής και διπλωματίας, αυτή τη στιγμή».

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr