Σκόπια: Η ΕΕ διόρισε μεσολαβητές για την πολιτική κρίση στη χώρα






Μάρτιος 28, 2015.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, σήμερα,( χθες)  διόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας, η οποία θα μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση στο νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM,  όπως σημειώνει το σερβικό πρακτορείο Τανγιουγκ.


Οι ευρωβουλευτές Ρίτσαρντ Χόβιτ, Έντουαρτν Κουκάν, και ο Ίβο Βάιγκλ, θα μεσολαβήσουν στη διαμάχη μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE και της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης- SDSM,  μια διαμάχη που δεν έχει αναστατώσει μόνο τα Σκόπια, αλλά και τις γειτονικές χώρες.


Η κρίση προέκυψε όταν ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, κατηγόρησε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, ότι με τη βοήθεια ξένων οργανισμών (μυστικών υπηρεσιών) προσπαθεί να ανατρέψει βίαια  την κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση απάντησε με τη δημοσίευση καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που αποκάλυψαν διαδεδομένη διαφθορά και κατάχρηση στον κυβερνώντα συνασπισμό.

Οι συζητήσεις των ευρωβουλευτών με τους συναδέλφους τους από τα Σκόπια, θα αρχίσουν τη Δευτέρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr