Σκόπια: Προειδοποίηση για απέλαση ξένου διπλωμάτη από τη χώρα




«Ποιος είναι ο ξένος πρέσβης που θα απελαθεί;» είναι το τίτλος των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης

Μάρτιος 6, 2015.

Σε άρθρο της, η εβδομαδιαία  ‘Ρεπούμπλικα’ των Σκοπίων, η οποία είναι φιλοκυβερνητική, αναφέρει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών στην FYROM είναι από παρέμβαση ξένων αποστολών, δηλαδή διπλωματικής αποστολής στη χώρα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μόνο η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) έχει συνεργασία και συμφωνία με τα Σκόπια και εισέρχεται στα οπτικά καλώδια και λαμβάνει δεδομένα υποκλοπών σε τηλέφωνα , σε διαδίκτυο και άλλες εφαρμογές.

Ωστόσο, αυτή η υπηρεσία εξαιρείται από την υπόνοια δόλου στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που ταλανίζει τελευταία την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι και ανατρέχει να βρει τον ένοχο σε ...γειτονική χώρα.

Ο πρωθυπουργός των  Σκοπίων, έχει δηλώσει ότι κρύβονται «ξένες υπηρεσίες» στις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά δεν έχει αποκαλύψει ποια είναι η ξένη υπηρεσία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο αυτό, ενώ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι κρατική ασφάλεια έχει γνώση ποιος και πως συμμετέχει στις υποκλοπές.

Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό δημοσίευμα, οι ξένοι αυτοί πράκτορες, είχαν έρθει σε επαφή με τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Ζόραν Βερουσέφσκι ο οποίος είχε σχηματίσει ένα δίκτυο με πρώην βοηθούς του και άρχισε τις παρακολουθήσεις, έτσι διατείνεται η κυβέρνηση, ενώ οκτώ χρόνια τώρα που ελέγχει  τα πάντα στη χώρα δεν έχει ανακαλύψει ...τίποτε από όλα αυτά.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Γκρούεφσκι έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των παρακολουθήσεων, να ακολουθήσει απέλαση ενός  ξένου διπλωμάτη.

Σημειώνεται ότι ανώνυμοι φιλοκυβερνητικοί ‘ειδικοί’ διαβλέπουν ότι πίσω από τις αποκαλύψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, βρίσκονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και δεν παραδέχονται ότι όλα έγινα από τον εξάδελφο του Γκρούεφσκι, Σάσο Μιγιάλκοβ,  που προΐσταται στην υπηρεσία Ασφαλείας και Αντικατασκοπείας...

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr