Αμερικανικές εταιρείες όπλων θα επενδύσουν στο ουκρανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα




Μάρτιος  28, 2015.

Κορυφαίες εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού των ΗΠΑ θα επενδύσουν στην ανάπτυξη του ουκρανικού στρατιωτικού- βιομηχανικού συμπλέγματος.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Unian οι σχετικές συμφωνίες επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ουκρανικού συμπλέγματος στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας  , Ρομάν Ρομανόφ, «Ukroboronprom»[ Укроборонпром],  ζήτησε τη συνδρομή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ώστε να επιταχυνθεί  η διαδικασία μεταρρύθμισης του ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα υποκατάστασης των εισαγόμενων ρωσικών στοιχείων (ανταλλακτικά) για τα ουκρανικά όπλα.

«Με τις άμεσες επενδύσεις και τη συνεργασία με τους παγκόσμιους ηγέτες θα εξασφαλισθεί η παραγωγή όπλων στην Ουκρανία βάσει των διεθνών προτύπων  και θα προβούμε σε προσανατολισμό νέων αγορών», είπε ο Ρομανόφ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ έχει υποσχεθεί να παρέχει πλήρη στήριξη στην Ουκρανία.

Επιπρόσθετα, σε Φόρουμ Στρατιωτικής Συνεργασίας που έγινε στις αρχές Μαρτίου μεταξύ της Ουκρανίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής Άμυνας της Τσεχίας, Ντανιέλ Κοστοβάλ,  δήλωσε σχετεικα με πιθανή δημιουργία κοινών αμυντικών εταιρειών στην Ουκρανία με όρους που συζητήθηκαν με την ουκρανική στρατιωτική ηγεσία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr