Σκόπια: Θεολόγοι του Ισλάμ δίνουν διαλέξεις τη νύχτα για πρόσληψη τζιχαντιστών




Τζαμί στην πόλη των Σκοπίων

Μάρτιος 25, 2015.

Επισήμανση της εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Dnevnik’, τη οποία αναδημοσιεύει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’, αναφέρει ότι ξένοι προς τη χώρα (Σκόπια) θεολόγοι του Ισλάμ δίνουν διαλέξεις σε τζαμιά στην πόλη των Σκοπίων αργά το βράδυ προκειμένου να προσλάβουν νέους ανθρώπους για να πάνε στο πόλεμο στο Ιράκ και τη Συρία.


Η ‘Dnevnik’ δημοσιεύει  ότι ο Μουφτής των Σκοπίων, Ιμπραήμ Σαμπάνι, δήλωσε ότι θεολόγοι από την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, διοργανώνουν   θρησκευτικά ριζοσπαστικά κηρύγματα, χωρίς να έχει την ανάλογη ενημέρωση η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα των Σκοπίων.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι για το πρόβλημα αυτό είχε ενημερωθεί ο επικεφαλής της Ισλαμιής Θρησκευτικής Κοινότητας, Σουλεϊμάν Ρετζέπι και ο ίδιος είχε επισημάνει ότι δύο τζαμιά στα Σκόπια δεν βρίσκονταν υπό τον έλεγχό του.

Σύμφωνα με τον Σαμπάνι σε αυτά τα δύο τζαμιά, αλλά και σε άλλα,  γίνονται κατηχήσεις τα βράδια  και κανείς δεν γνωρίζει τι λέγεται σε αυτές.

Παρόμοια κηρύγματα έχουν εντοπισθεί στο Αρασίνοβο. Σύμφωνα με τον Μουφτή των Σκοπίων, πιστοί που έχουν μια όμορφη φυσιολογική ζωή, μετά από αυτές τις κατηχήσεις, αποφασίζουν να πάνε στο Ιράκ και τη Συρία να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr