Μεγάλη στρατιωτική άσκηση στη νότιο Ρωσία




Μάρτιος 5, 2015.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Πέμπτη ότι στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας άρχισαν στη νότιο Ρωσία και σε αμφισβητούμενα  εδάφη κοντά στα σύνορα  της.


Οι ρωσικές ασκήσεις περιλαμβάνουν αντιαεροπορικά στρατεύματα 2.000 ανδρών, 500 οπλικά συστήματα και διάφορα είδη εξοπλισμού και θα διαρκέσουν έως τις 10 Απριλίου, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ασκήσεις λαμβάνουν χώρα στο Νότιο και Βόρειο Καύκασο, σε ομοσπονδιακές επαρχίες της Ρωσίας, σε στρατιωτικές  βάσεις στην Αρμενία,  στις γεωργιανές αποσχισθείσες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας και στην Κριμαία.

 Είναι πιθανόν οι ασκήσεις να γίνονται για επίδειξη ετοιμότητας της Ρωσίας, καθώς οι σχέσεις της με τη Δύση, βρίσκονται τεταμένες, πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό, μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, πέρα από τις ασκήσεις αυτές, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε ότι οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις.

«Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιούν την κατάσταση στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία, ως δικαιολογία, για να προχωρήσουν ολοένα και πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα», ανέφερε ο Αντόνοφ στο Ίντερφαξ.

Πρόσθεσε ότι το πιο πρόσφατο γεγονός είναι αυτό της Τετάρτης, όπου ένας στολίσκος του ΝΑΤΟ έφθασε στη Μαύρη Θάλασσα για να ασκήσεις με βουλγαρικά, ρουμανικά και τουρκικά πλοία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr