Τραυματισμένος διοικητής του Ισλαμικού Κράτους θεραπεύεται στην Τουρκία




Οι Κούρδοι καταδικάζουν  την υποστήριξη  της Τουρκίας στους Τζιχαντιστές




Μάρτιος 6, 2015.

Διοικητής τζιχαντιστικής ομάδας του «Ισλαμικού κράτους» έχει μεταφερθεί σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην πόλη Ντενιζλί της νοτιοδυτικής Τουρκίας, αφού εγκρίθηκε από τις αρχές η μεταφορά του.


Ο διοικητής της τουρκικής αυτής επαρχίας επιβεβαίωσε το γεγονός, έπειτα από διαρροή από πηγές του νοσοκομείου, προς τα κοινωνικά δίκτυα, ότι ο Τζιχαντιστής πολεμούσε στην περιοχή της Κομπάνι και πληγώθηκε.

Μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο των Τζιχαντιστών αμέσως  στην πόλη Ντενιζλί για θεραπεία, αφού οι πρώτες βοήθειες του είχαν δοθεί στην Αντιόχεια.

Ο διοικητής των τζιχαντιστών, Τούρκος στην καταγωγή, μεταφέρθηκε στη Ντενιζλί γιατί εκεί διαμένουν οι συγγενείς του.

Μετά τη κοινοποίηση αυτής της  πληροφορίας και κατόπιν επιβεβαίωσης  της μεταφοράς,  από το φιλοκουρδικό  Λαϊκό  Δημοκρατικό Κόμμα, ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης καταδίκασε τη θεραπεία του τζιχαντιστή και κατηγόρησε  το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, για υποστήριξη προς τους τρομοκράτες του ‘Ισλαμικού κράτους’.

Σημειώνεται ότι δύο λαϊκά νοσοκομεία της πόλης αρνήθηκαν να δεχθούν τον τραυματία τζιχαντιστή, αλλά έγινε δεκτός στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου, όπως σημειώνει δημοσίευμα της Χουριέτ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr