Σκόπια: Συνάντηση Αμερικανού πρέσβη με επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας




Μάρτιος 6, 2015.

Η αποθάρρυνση των νέων μουσουλμάνων του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, στον ριζοσπαστισμό,  ήταν το αντικείμενο  της χθεσινής συνάντησης του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής , Τζες Μπέιλι με τον επικεφαλής της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας- ΙΘΚ, Σουλεϊμάν Ρετζέπι.


Ο Αμερικανός πρέσβης, όπως δήλωσε ο Ρετζέπι, έδειξε ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία της ΙΘΚ «Σταματήστε την Τρομοκρατία» που απευθύνεται στη μουσουλμανική νεολαία της χώρας.

«Ήρθα να υπηρετήσω στη χώρα σας ως πρέσβης και είμαι ικανοποιημένος  που  εδώ υπάρχει μια αρμονική πολυ-θρησκευτική και πολυ-πολιτισμική κοινωνία, που είναι ένα δώρο από το θεό, αλλά,  δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση της θρησκείας», είπε ο  επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας.

Η πρωτοβουλία του ΙΘΚ,  «Σταματήστε την τρομοκρατία»,  υποστηρίζεται από το υπουργείο Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και προτρέπει τους νέους μουσουλμάνους να μην αφήνουν σε κάθε τυχαίο να τους «κάνει πλύση εγκεφάλου», προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν  για τον Αλλάχ στη Συρία και το Ιράκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr