Ρωσία: Κορυφαίος συνεργάτης η Αίγυπτος στη Μέση Ανατολή




Μάρτιος 3, 2015.

Η Ρωσία και η Αίγυπτος σχεδιάζουν να υπογράψουν ένα πρωτόκολλο στρατιωτικής συνεργασίας «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για το οποίο θα προσδιοριστούν οι τομείς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα αυτόν».


Η σχετική αναφορά έγινε από το Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σάϊγκου.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια  των συνομιλιών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σίντκου Σούμπχι, ο Σάϊγκου είπε ότι «χτίζονται οι διμερείς σχέσεις στον στρατιωτικό τομέα» και ανακοίνωσε την επικείμενη υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ των κυβερνήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για στρατιωτική συνεργασία.

«Θα επικεντρωθούμε σε θέματα εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού στα πανεπιστήμια,  στη συνεργασία με το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας, καθώς και σε μια σειρά άλλων θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος παραμένει ο κορυφαίος εταίρος της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr