Η Βουλγαρία καταγγέλλει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή





Μάρτιος 31, 2015.

Σόφια.

Ο υπουργός Οικονομικών  της Βουλγαρίας, Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, απέστειλε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκφράζοντας τη θέση της χώρας του, σε σχέση με τον πρόσθετο φόρο που θα επιβάλλεται από την Ελλάδα, στις εταιρείες που εργάζονται σε χώρες της ΕΕ και οι οποίες έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς.


Ο υπουργός εκφράζει την ανησυχία του για την απόφαση αυτή της Ελλάδας,  που την αξιολογεί ως ασυμβίβαστη  με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της λειτουργίας της Συνθήκης της ΕΕ, όπως σημειώνει το βουλγαρικό Νόβινι.

Στην επιστολή του ο Γκοράνοφ, εστιάζει την προσοχή του στην εισαγωγή από την Ελλάδα φόρου 26% σε όλες τις συναλλαγές και εμπορικές σχέσεις με τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ιρλανδία, παρουσιάζοντας έτσι διακρίσεις και υπερβολές σε σχέση με τους επιδιωκόμενους στόχους της.

Για παράδειγμα, η Ελλάδα υπαινίσσεται ότι οι συμφωνίες σε εταιρείες  που έχουν γίνει με χώρες με χαμηλό δείκτη φορολόγησης, όπως της Βουλγαρίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου, έχουν πραγματοποιηθεί  με κριτήριο την απάτη ή την απόκλιση από τους φόρους, εξαιτίας του χαμηλού φορολογικού συντελεστή που ισχύει στις επιχειρήσεις,  σε αυτές τις χώρες.

Ο Γκοράνοφ μέσω της επιστολής του αυτής, θεωρεί ότι θα υποστούν πλήγμα οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μεταφερθεί στο βουλγαρικό έδαφος και υπόκεινται στη βουλγαρική νομοθεσία περί φορολογίας  (που ανέρχεται στο 10%).

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr