Αυστραλία: Αυξανόμενη υποστήριξη για αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία»





Μάρτιος 26, 2015.

Αυξανόμενη υποστήριξη για την αναγνώριση του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από την Αυστραλία, παρατηρείται τελευταία όπως σημειώνει σχετικό σλαβοσκοπιανό δημοσίευμα της Αυστραλίας.


Μετά το βουλευτή  Luke Simpkins, σήμερα. την υποστήριξή της εξέφρασε και η βουλευτής Alannah MacTiernan του Περθ.

Στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο, η Alannah τόνισε ότι το νοτιοσλαβικό κράτος είναι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και έχει εργασθεί σκληρά για να βελτιώσει την οικονομία της και να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στις προσπάθειες των Σκοπίων να ενταχθεί στην ΕΕ.

Η Alannah εκθείασε το σλαβική πληθυσμό στην Αυστραλία που ακούραστα χρησιμοποιεί τα ταλέντα και τις ικανότητές του για να εκπροσωπήσει τη χώρας τους σε όλους τους τομείς της ζωής του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού και της παράδοσης με τον καλύτερο τρόπο.

Η ίδια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον πρέσβη των Σκοπίων στην Αυστραλία και τις προσπάθειές του στην προώθηση των συμφερόντων της FYROM στην Αυστραλία.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ενισχύεται η υποστήριξη από τους Αυστραλούς βουλευτές προς το κράτος της βαλκανικής για την αναγνώρισή του με το όνομα ‘Μακεδονία’, ώστε να παύσει η χρησιμοποίηση της σημερινής αναφοράς «FYROM», όπως ζητούν οι Σλάβοι της Αυστραλίας.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr