Σκοπιανός πανεπιστημιακός: Εάν δεν παραιτηθεί ο Γκρούεφσκι, θα έχει την τύχη του Τσαουσέσκου!






Η ηλεκτρονική πύλη “Plus Info” τονίζει την άποψη του πανεπιστημιακού της FYROM



Μάρτιος 30, 2015.

«Εάν ο πρωθυπουργός πιστεύει αυτά που λέει δημόσια, τότε ας αφήσει τους εμπειρογνώμονες να διερευνήσουν», είπε σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική πύλη ‘Ρεπόρτερ’, ο καθηγητής του πανεπιστημίου των Σκοπίων Γιόβε Κεκενόσκι, ο οποίος ανήκει σε φράξια του κυβερνώντος κόμματος- VMRO-DPMNE,  αναφερόμενος  στις καταγεγραμμένες συνομιλίες (σκάνδαλο υποκλοπών).


Ο Κεκενόσκι διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει (λαϊκή) υποστήριξη στις δημόσιες συγκεντρώσεις του VMRO-DPMNE

(Μάλιστα, χθες, σε ομιλία του Γκρούεφσκι που πραγματοποιήθηκε  στην πόλη Στιπ, οι ‘οπαδοί’ του είχαν μεταφερθεί  με δεκάδες πούλμαν  από τα Σκόπια και γειτονικές πόλεις, που τα πλήρωσε το κόμμα, προκειμένου να φανεί ότι ‘λαός τον υποστηρίζει’).

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής θα πει χαρακτηριστικά: «Δείτε τα πρόσωπα των ανθρώπων που πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις  και θα γίνει αμέσως σαφές εάν αυτοί αγαπούν ή σέβονται τον αρχηγό τους ή πηγαίνουν για άλλους λόγους».

Ο ίδιος θα τονίσει ότι «η μόνη διέξοδος από την πολιτική κρίση είναι παραίτηση και η αποχώρηση από την πολιτική του Νίκολα Γκρούεφσκι. Διαφορετικά θα υπάρξει αντίδραση από το λαό».

«Δεν θέλω να επαναληφθούν  τα γεγονότα του Βουκουρεστίου στη δεκαετία του ’90 του περασμένου αιώνα με την πτώση του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου, αλλά κατά κάποιο τρόπο βλέπω πως πηγαίνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο Κεκενόσκι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr