Σκόπια: Η Βρετανική Πρεσβεία απαιτεί ανάληψη ευθύνης για τις υποκλοπές




Μάρτιος 1, 2015.

Η βρετανική πρεσβεία στα Σκόπια, αντέδρασε σήμερα με ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, εγκληματική δραστηριότητα με παρέμβαση των μυστικών υπηρεσιών στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης.


«Εμείς δεν θα σχολιάσουμε τα θέματα που σχετίζονται με τις  ιδιωτικές συνομιλίες μας. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, εγκληματική δραστηριότητα από τις παρεμβάσεις των μυστικών  υπηρεσιών της χώρας στην πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης, στη δικαιοσύνη και άλλες πτυχές της καθημερινής ζωής», υπογραμμίζει η βρετανική πρεσβεία.

Η διπλωματική αποστολή της Βρετανίας, καλεί την κυβέρνηση και τα αρμόδια θεσμικά όργανα να διερευνήσουν τις καταγγελίες και να στηρίξουν το κράτος δικαίου.

Εν τω μεταξύ, χθες, το γραφείο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, αντέδρασε μετά τη δημοσιοποίηση από τον Ζόραν Ζάεφ, τον ηγέτης της  Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της FYROM.

«Εάν αποδειχθούν αληθινοί οι ισχυρισμοί, τότε αυτό σημαίνει ότι η FYROM έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Σύμβαση της Βιέννης», αντέδρασε το γραφείο της ΕΕ στα Σκόπια, όπως γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr