Η Ελλάδα θα αναζητήσει ρωσική χρηματοδότηση για τον Λιμένα της Θεσσαλονίκης




Μάρτιος 24, 2015.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός οδεύει προς τη Μόσχα για να ζητήσει οικονομική στήριξη από τη Ρωσία, στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και της κρατικής σιδηροδρομικής επιχείρησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 8 Απριλίου, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με ελληνικές πηγές. Η συνάντηση θα γίνει με υψηλού επιπέδου Ρώσους αξιωματούχους για να συζητήσουν  με τη Ρωσία  την ύπαρξη ενδιαφέροντος στον επιχειρησιακό τομέα των μεταφορών, καθώς και σε θέματα ενέργειας και άμυνας.

Δεν είναι ακόμη σαφές- γράφει το ‘Ντενίζ’- εάν τα ξένα συμφέροντα θα λάβουν μερίδιο στις ελληνικές επιχειρήσει μεταφορών με διεθνή διαγωνισμό, όπως είχε προγραμματισθεί από την ελληνική κυβέρνηση, ή θα γίνει μέσω διμερούς συμφωνίας.
Οι συμφωνίες αυτές επιτρέπονται μεταξύ των μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών, αλλά υπόκεινται στους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr