Σκόπια: Η αντιπολίτευση εμπλέκει άμεσα τον Γκρούεφσκι σε έγκλημα





Ο Ζάεφ εμπλέκει άμεσα τον Γκρούεφσκι σε έγκλημα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάρτιος 23, 2015. βίντεο

Σε σύντομη συνέντευξη Τύπου, σήμερα, ακολουθούμενη από την παρουσίαση ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της FYROM SDSM,  Ζόραν Ζάεφ,  παρουσίασε χειραγώγηση από Γκρούεφσκι και τον γύρω από αυτόν,  προκειμένου να εξασφαλίσει  μια πολύ ακριβή οικοδομήσιμη τοποθεσία στην ελίτ περιοχή της πόλης των Σκοπίων, Βόντνο. Αυτή παρουσιάστηκε με ορισμένες τηλεφωνικές κλήσεις.


Τα άλλα τηλεφωνήματα αποτελούσαν  εντολές του Νίκολα Γκρούεφσκι προς τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση, ώστε να βρουν ένα νομικό ή τεχνικό λάθος στο μεγάλο αρχιτεκτονικό συγκρότημα (το οποίο κατεδαφίστηκε) με την ονομασία «Κόσμος», η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τον Φιγιάτ Κανόφσκι, επιχειρηματία προσκείμενου στην αντιπολίτευση.

Από τα ηχογραφημένα τηλεφωνήματα ήταν προφανές ότι ο Γκρούεφσκι, ήθελε να βρει έστω και μια μικροσκοπική τεχνική λεπτομέρεια που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την κατεδάφιση του συγκροτήματος των ακριβών κατοικιών και  του επιχειρηματικού κέντρου.

Στη συνέχεια ο Ζάεφ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ένα μέρος των οποίων παρουσιάζονται στην παρακάτω περιγραφή (απάντηση στο ερώτημα εάν ο Γκρούεφσκι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα):


 «Ο Γκρούεφσκι με αυτές τις απειλές, κάνει αυτήν τη στιγμή ότι μπορεί, προκειμένου να σώσει το τομάρι του, έτσι, στέλνει ένα μήνυμα αποσταθεροποίησης (της χώρας).

 Εάν πράγματι είναι έτσι ή όχι, ο λαός θα αποφασίσει.  

Εμείς αγωνιζόμαστε με τις λέξεις και με αποδεικτικά στοιχεία.

Αυτός μας πολεμά με τα κρατικά όργανα και τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, απειλεί οικογένειες, που δεν είναι μέρος της πολιτικής ελίτ, δηλαδή της αντιπολίτευσης, την οποία απειλεί ευθέως.

Ένα πράγμα: Ακόμη και αν ο Γκρούεφσκι, έστω και υποσυνείδητα επιζητά την αποσταθεροποίηση, δεν θα το επιτρέψουμε να το κάνει.

 Διότι, όπως ποτέ πριν, οι εθνοτικές κοινότητες που συγκεντρώθηκαν εδώ,  έχουν ως μόνο στόχο: να επιστρέψουν (τη χώρα) στην ελευθερία και τη δημοκρατία.

Δεύτερον: τίποτε δεν εξαρτάται, πλέον, αποκλειστικά και μόνο από τον Γκρούεφσκι σε αυτή τη χώρα, τη δική μας χώρα , αλλά σίγουρα, δεν υπάρχει τιμή, όπως αυτή, για την ελευθερία και τη δημοκρατία και στην επιστροφή τους, καθώς και στη σταθερότητα της χώρας μας».



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr