Τουρκία: Καθυστερεί η εκπαίδευση ανταρτών για Συρία εξαιτίας Ουάσιγκτον




Μάρτιος 27, 2015.

Η έναρξη της εκπαίδευσης των λεγόμενων ‘ήπιων’ ισλαμιστών από τους Αμερικανούς σε στρατόπεδα στην Τουρκία, που επρόκειτο να γίνει στις αρχές Απριλίου, καθυστερεί  από την Ουάσιγκτον, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας την Παρασκευή.


Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι προτίθενται να εκπαιδεύσουν περίπου 5.000 αντάρτες  της Συρίας για ένα διάστημα τριών ετών, ως μέρος ενός προγράμματος για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’.

Ωστόσο, τα στοιχεία σχετικά το πρόγραμμα δεν είναι ικανοποιητικά και θεωρείται απίθανο να ξεκινήσει η εκπαίδευση αυτό το μήνα.

 «Λόγω της (γεωγραφικής) απόστασης των ΗΠΑ, υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, αλλά όλα είναι μια χαρά, τόσο από πολιτική , όσο και από τεχνική άποψη», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της Τουρκίας δεν υπάρχει καθυστέρηση.

Η Άγκυρα ελπίζει ότι η εκπαίδευση θα ενισχύσει την εξασθενημένη και διαιρεμένη συριακή αντιπολίτευση στον πόλεμο κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως γράφει η τουρκική  «Bugün».
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr