Η Τουρκία ετοιμάζεται για εισροή προσφύγων από τη Μοσούλη




Μάρτιος 6, 2015.

Η Τουρκία ετοιμάζεται για μια πιθανή εισροή προσφύγων από τη Μοσούλη, μετά την πρόθεση της διεθνούς στρατιωτικής συμμαχίας για μια εκστρατεία με τις ιρακινές δυνάμεις για την ανακατάληψη της πόλης του βόρειου Ιράκ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξτρεμιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’.


Σχετική δήλωση για την προετοιμασία της Τουρκίας έγινε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Νούμαν Κορτουμλούς, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu.

“Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας – AFAD, είχε οργανωτικές ικανότητες για να επιτρέψει στην Τουρκία να υποδεχθεί  197 χιλιάδες άτομα από την Κομπάνι μέσα σε τρεις ημέρες», είπε ο Κουρτουλμούς την Πέμπτη κατά την επίσκεψή του στο Μαρόκο. «Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε κάνει όλα τα είδη της προπαρασκευής για ενδεχόμενο νέο κύμα προσφύγων».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει ετοιμασθεί για όλους τους κινδύνους που άπτονται  της  εισροής προσφύγων, όπως είναι η διέλευση από τα σύνορα, η διαμονή, οι προμήθειες τροφίμων και υπηρεσιών υγιεινής και περίθαλψης.

--

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr