«Η Γερμανία και οι επανορθώσεις του πολέμου»




Μάρτιος 12, 2015.

«Η Ελλάδα έχει και πάλι ξεκινήσει τόσο από μέσα ενημέρωσης όσο και σε πολιτική δραστηριότητα ένα θέμα που είχε σχεδόν λησμονηθεί και φέρνει τους Γερμανούς σε άβολη θέση, καθώς είχαν πιστέψει ότι το θέμα αυτό είχε σβήσει- τις επανορθώσεις του πολέμου», γράφει η σερβική πύλη ‘Φρόνταλ’.


« Η Ελλάδα, είναι η χώρα, που κατά το παρελθόν, μερικές φορές, ‘υπενθύμισε’ στη Γερμανία σχετικά με τις εκκρεμείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

»Όχι χωρίς λόγο.

Η έρευνα και από Γερμανούς ιστορικούς, η Ελλάδα, με εξαίρεση τη Σλοβενία, υπέστη τη μεγαλύτερη δυστυχία και απώλειες κατά τον πόλεμο αυτόν.

»Μόνο από το λιμό που προκλήθηκε από την ανελέητη λεηλασία της Βέρμαχτ στην Ελλάδα, το 1941 περισσότερα από 100.000 Έλληνες πέθαναν.

»Χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν, πυροβολήθηκαν ή κρεμάστηκαν σε αντίποινα για επιθέσεις από τους Έλληνες αντάρτες.

»Από το  Άουσβιτς δεν επέστρεψαν ποτέ 50.000 Εβραίοι της Ελλάδας. Καταστράφηκαν ολόκληρα χωριά. 

»Και τέλος, κατά την υποχώρηση των Ναζιστικών δυνάμεων της Γερμανίας ανατινάχθηκαν όλες οι σιδηροδρομικές γέφυρες στη χώρα.

»Πέρα από αυτήν την τρομερή απογραφή, ήταν και ένα (άτοκο) δάνειο που αναγκάστηκε να εγκρίνει η ελληνική κεντρική τράπεζα στους Ναζί», σημειώνει το δημοσίευμα. 

Προσθέτει, επίσης, ότι η Ελλάδα κατά την επανένωση της Γερμανίας, υπό τον Χέλμουτ Κολ, δεν έφερε αντίρρηση και δεν απαίτησε από το γερμανικό κράτος, επανορθώσεις από τον Πόλεμο.

Στο τέλος του αφιερώματος αυτού επισημαίνει ότι:
 «οι Έλληνες θα βρουν κλειστή την πόρτα του Βερολίνου και είναι αμφίβολο εάν θα καταφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.  Παραμένει, ωστόσο, αβέβαιο εάν κατά πόσο ο Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει, τελικά,  τις προεκλογικές υποσχέσεις του στο ζήτημα αυτό, ως ‘ιστορική υποχρέωση’ όπως είπε».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr