Γερμανός βουλευτής: Η αυταρχική κυβέρνηση της FYROM- εμπόδιο για ένταξη στην ΕΕ




Μάρτιος 5, 2015.

Η ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ απειλείται από την αυταρχική πορεία της κυβέρνησης των Σκοπίων, δήλωσε στην ‘Deutsche Welle’ ο Γερμανός βουλευτής Κλάους Μπρέμιχ, του κόμματος  της Άγγελα Μέρκελ – CDU, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση, την περασμένη Παρασκευή, της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής για την FYROM, σημειώνει η Nova των Σκοπίων.


Το CDU – συνεχίζει το δημοσίευμα- ανήκει στην οικογένεια των ευρωπαϊκών δεξιών πολιτικών δυνάμεων και έχει σχέσεις με το αδελφικό ακροδεξιό κόμμα του Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE.

Δεδομένου ότι  η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, η «Deutsche Welle» σημειώνει ότι συζητήθηκε εκτενώς η πολιτική κρίση στην FYROM.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος CDU, στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, Klaus Bremih, μιλώντας στην «Deutsche Welle» αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν κατά τη συνεδρίαση για την κατάσταση στη χώρα.

Ερωτηθείς ο βουλευτής, κατά  πόσον απειλείται η προοπτική της χώρας στην ΕΕ και αν οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της στάσιμης διαδικασίας εξαιτίας του ελληνικού βέτο, ο Bremih, απάντησε με σαφήνεια ότι η αυταρχική πορεία της κυβέρνησης στην FYROM είναι αυτή που απειλεί την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr