Σκόπια: Βολές κατά της Μεγάλης Βρετανίας για τις υποκλοπές




Απρίλιος 1, 2015.

Η εφημερίδα «Dnenvik» των Σκοπίων, σε σημερινό της άρθρο αναφερόμενη στη δήλωση του Βρετανού Πρέσβη, Charles Garrett, αποκαλύπτει, όχι χωρίς λόγο, «ποια χώρα βρίσκεται πίσω από την υπόθεση των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».


Έτσι, παρά του ότι η κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα δεν υποστηρίζουν τον ισχυρισμό αυτόν, αναφέρεται σε μια επιστολή που γράφηκε ιδιοχείρως από τον Σοσιαλδημοκράτη ηγέτη, Ζόραν Ζάεφ, και εστάλη στον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Ζόραν Βερουσέφσκι.

Η εφημερίδα σημειώνει τη δήλωση του Βρετανού πρέσβη, ότι για την εφαρμογή μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης, θα πρέπει να συμμετάσχουν σε πολιτικό διάλογο το VMRO  και το SDSM.

Η εφημερίδα υπερασπιζόμενη το κόμμα VMRO-DPMNE,  επιτίθεται στον Βρετανό πρέσβη (που έχει θετική στάση σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση),  δηλώνοντας ότι οι απόψεις του είναι αντίθετες με τις 500 χιλιάδες ψηφοφόρους,  που ψήφισαν για την ανάδειξη της σημερινής κυβέρνησης.

Στο άρθρο, επισημαίνεται ακόμη, ότι «ίσως δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η δήλωση του Βρετανού πρέσβη ήρθε μετά από τις πρόσφατες πληροφορίες, σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από την υπόθεση των υποκλοπών».

Η «Dnenvik» δεν αποσαφηνίζει σε ποιες πληροφορίες αναφέρεται, και είναι η πρώτη φορά που οι βολές κατευθύνονται από την κυβέρνηση για τις υποκλοπές προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι στην επιστολή  του Ζάεφ προς τον Βερουσέφσκι  σημειώνεται το όνομα του Βρετανού πρωθυπουργού, όπως γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr