Σκόπια: Ο Γκεοργκιέφσκι προτείνει Αλβανό πρωθυπουργό σε υπηρεσιακή κυβέρνηση




Απρίλιος 15, 2015.

Ο πρώην πρωθυπουργός του νοτιο-σλαβικού κράτους- FYROM, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι,  υποστηρίζει την ιδέα ότι ο πρωθυπουργός σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα  σχηματισθεί, προκειμένου να ξεπερασθεί η κρίση στη χώρα, θα πρέπει να προέρχεται από το αλβανικό στοιχείο.


Κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, ο Γκεοργκιέφσκι υποστήριξε ότι οι Αλβανοί στην FYROM έχουν τουλάχιστον 4-5 διανοούμενους υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα μπορούσαν να ασκήσουν αυτό το καθήκον, όπως αναφέρει η αλβανική  «lajmpress».
Είπε χαρακτηριστικά: 

«Θα προέτρεπα τους ειδικούς στην κυβέρνηση να προωθήσουν την ιδέα, η οποία είναι η καλύτερη αυτήν τη στιγμή, να δημιουργηθεί μια αλβανική υπηρεσιακή κυβέρνηση. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί αυτό , εκτιμώ, άλλωστε, ότι κατά τα τελευταία χρόνια υπάρχουν 4-5 διανοούμενοι Αλβανοί που μπορούν να εκτελέσουν με επιτυχία αυτό το καθήκον στη χώρα».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι θα ήταν καλύτερο τα μεγάλα κόμματα να καθιερώσουν κάποιες  υπηρεσιακές κυβερνήσεις οι οποίες θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια στις διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, όπως είναι η ένταξη στην ΕΕ, και κυρίως η επίλυση του ονόματος της χώρας με την Ελλάδα και διευθέτηση του προβλήματος με τη Βουλγαρία.

Ο Γκεοργκιέφσκι πρότεινε, επίσης, προκειμένου να ξεπερασθεί η κρίση, να γίνει αμνηστία των προσώπων που έκαναν παρακολουθήσεις τηλεφώνων, έτσι ώστε, να έρθει η αλήθεια στο φώς, από την υπόθεση αυτή.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr