Σκόπια: Ο Ζάεφ υπέβαλε στην Εισαγγελία αποδεικτικά στοιχεία από το σκάνδαλο των υποκλοπών




Απρίλιος 25, 2015.

Σκόπια.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου αντιπολιτευτικού κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ, υπέβαλε σήμερα (χθες) αποδεικτικά στοιχεία στην Εισαγγελία των Σκοπίων, για περισσότερα από 100 χιλιάδες παράνομες ηχογραφημένες συνομιλίες, σύμφωνα με το RSE.


Τα υλικά που υποβλήθηκαν, όπως ισχυρίζεται ο Ζάεφ, αποτελούν αποδείξεις ότι οι περιπτώσεις «πραξικοπήματος» και άλλες κατηγορίες που απευθύνθηκαν εναντίον του  είναι κατασκευασμένες.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι έχει διαπραχθεί βία κατά των εκπροσώπων της ανώτατης εξουσίας του κράτους, στην προκείμενη περίπτωση κατά του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, ούτε υπάρχει κάποιο είδος κατασκοπείας, αλλά, αντίθετα, υπάρχει βία κατά της συνταγματικής τάξης από τον πρωθυπουργό της χώρας, το διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας και ορισμένους ανθρώπους γύρω τους», δήλωσε ο Ζαέφ.

Μιλώντας μπροστά από το γραφείο του Εισαγγελέα, μετά την υποβολή των αποδεικτικών στοιχείων, ο Ζάεφ, είπε ότι εκτός από τις ηχογραφημένες συνομιλίες, υπάρχουν στοιχεία και από 18.000 μηνύματα SMS που έχουν καταγραφεί από 12.000 διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνων.

Προέτρεψε την Εισαγγελία, αμέσως μετά την παράδοση των αποδείξεων, για τη σκευωρία του «πραξικοπήματος», να σταματήσει την ποινική δίωξη προς αυτόν και  προς στους συνεργάτες του,  η οποία κινήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Ζάεφ είπε ότι υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία 385 ηχογραφήσεις συνομιλιών που η αντιπολίτευση έχει μέχρι στιγμή ανακοινώσει σε συνεντεύξεις τύπου της , καθώς και 13 ηχογραφήσεις που δεν έχουν δημοσιευθεί.

Οι περισσότερες ηχογραφημένες συνομιλίες αφορούν το υπουργείο Εσωτερικών, υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων, ΜΚΟ, διανοουμένων και πολιτών οι οποίοι επικρίνουν την κυβέρνηση, όπως σημειώνει το Tanjug.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr