Σκόπια: Συνέδριο Βουλγάρων πραγματοποιήθηκε στο Μοναστήρι





Βούλγαροι από την FYROM πραγματοποίησαν συνέδριο στην Μπίτολα/Μοναστήρι

 Ο αρχηγός του βουλγαρικού VMRO-BDN, στο συνέδριο του Μοναστηριού

Απρίλιος 18, 2015. Βίντεο.


Γράφει  από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)




Η κοινωνία της «Μακεδονο»-βουλγαρικής φιλίας, που δημιουργήθηκε πριν από 5 χρόνια από πολίτες της FYROM που έχουν βουλγαρική εθνική συνείδηση, πραγματοποίησε το μαζικό συνέδριό της, στην νότια πόλη της FYROM, Μπίτολα/Μοναστήρι.



Η σκοτεινή  αυτή οργάνωση που στηρίχτηκε με τη συμμετοχή 1.000 συνέδρων στην αίθουσα συνεδρίων,  του ξενοδοχείου «Glamur» της Μπίτολα/ Μοναστήρι, υποστηρίζει τη σκληρή γραμμή της βουλγαρικής εθνικιστικής στάσης των συμμετεχόντων επισκεπτών, όπως είναι ο αρχηγός του βουλγαρικού ακροδεξιού κόμματος, VMRO-BND, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.


 Ο γενικός τόνος των απόψεων και των ομιλιών εξέφρασαν τη τυπική Σερβοφοβία της βουλγαρικής ακροδεξιάς φιλοσοφίας, όπως και τη στάση ότι «η Βουλγαρία είναι ο μόνος φίλος της FYROM».


Θα μπορούσε να σημειωθεί ότι η οργάνωση έχει παραρτήματα στο Κίτσεβο, Στιπ, Στρούμιτσα και Προμπιστίπ, οι τελευταίες τρεις πόλεις είναι στην ανατολική FYROM όπου η Βουλγαροφιλία ήταν  ένα ‘διαβόητο γεγονός’ ακόμη από την κομμουνιστική εποχή (1944-1991).



Τι λέει το βίντεο

«Οι αρχές των Σκοπίων, πρέπει να τηρούν σεβασμό στους πολίτες με βουλγαρική συγγένεια, οι οποίοι ζουν στην FYROM,  και να χρησιμοποιούν τις εμπειρίες της Βουλγαρίας στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, διότι, εκτός από το ευρωπαϊκό, δεν  υπάρχει εναλλακτικό μέλλον για τη χώρα».

«Εμείς δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις κάποιου. Με σεβασμό στην κυβέρνηση των Σκοπίων, θέλουμε να επωφεληθεί αυτή η χώρα. Ας είμαστε ειλικρινείς,  αν κοιτάξουμε γύρω μας, πόσα κράτη είναι γύρω μας καλοπροαίρετα προς τη «Μακεδονία», δεν θα δούμε πολλά τέτοια παραδείγματα. Σε κάθε περίπτωση, οι ψεύτικοί φίλοι από το Βελιγράδι δεν είναι οι μόνοι. Έτσι πρέπει να δούμε το θέμα».

Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ:
«Σήμερα υπάρχει μία παρουσία των ανθρώπων εδώ που μοιράζονται την ιδέα μας, και ότι η ιδέα ότι η «Μακεδονία» και η Βουλγαρία πρέπει να έχουν καλές, φιλικές σχέσεις και να μην τσακώνονται μεταξύ τους για ανοησίες. Ας αφήσουμε τις ιστορικές εικασίες για τους ιστορικούς. Η ιστορία δεν είναι δουλειά για τους πολιτικούς».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr