Καταργείται η σύμβαση για παράδοση των δύο ‘Μιστράλ’ στη Ρωσία




Απρίλιος 24, 2015.

Στο άμεσο μέλλον η Ρωσία και η Γαλλία θα καταγγείλουν τη σύμβαση για την παράδοση των δύο ελικοπτεροφόρων πλοίων  τύπου ‘Μιστράλ’, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγή που είναι γνώστης της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών.


Σύμφωνα με αυτό,  η καταγγελία της συμφωνίας συνεπάγει την επιστροφή στη ρωσική πλευρά μετρητών τα οποία είχε καταβάλει για το έργο.

Η Ρωσία θεωρεί  ως «θετική λύση» από το Παρίσι, να επιστρέψει τα 1,5 δις δολάρια τα οποία είχε καταβάλει για τα δύο πλοία Μιστράλ, όπως σημειώνει το πρακτορείο Itar Tass.

Ο Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκαν στο Γερεβάν, όπου συμετείχαν στις τελετές μνήμης για την 100 επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το πρώτο πλοίο Μιστράλ, που χτίστηκε στη Γαλλία και έλαβε το όνομα «Βλαδιβοστόκ» καθελκύστηκε  τον Οκτώβριο του 2013 και το Νοέμβριο του 2014 έπρεπε να σταλεί στη Ρωσία.

Την τελευταία στιγμή, το Παρίσι ανακοίνωσε ότι λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, αναστέλλει τη μεταφορά του πλοίου για αόριστο χρονικό διάστημα και το δεύτερο που ονομάστηκε «Σεβαστούπολη» έπρεπε να παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2015, αλλά η εργασίες για αυτό σταμάτησαν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr