Τούρκος ισλαμιστής: «Ανήθικα» αυτά που είπε ο Πάπας για τη Γενοκτονία




Απρίλιος 21, 2015.

Κορυφαίος κληρικός του Ισλάμ στην Τουρκία περιέγραψε τα σχόλια του Πάπα Φραγκίσκου για τις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων ότι ήταν ‘γενοκτονία’, ως ανήθικα και τόνισε ότι το Βατικανό θα πρέπει  να κοιτάζει τις δικές του ιστορίες, πριν ισοπεδώσει και κατηγορήσει των άλλων.


Τα παραπάνω δήλωσε ο επικεφαλής  της Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων και ανώτατος στη ισλαμική θρησκευτική αρχή της Τουρκίας, Mehmet Görmez, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. (Είναι αυτός που ανάγνωσε το Κοράνι, πριν μερικές ημέρες στο ναό της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη).

Πρόσθεσε το Τούρκος ισλαμιστής: 

«Η τρέχουσα κατάσταση των εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία είναι πολύ λιγότερο ανησυχητική στο Βατικανό από ό, τι συνέβη πριν από 100 χρόνια με την απέλαση των Αρμενίων;» αναφερόμενος στους πρόσφυγες από τη Συρία που φεύγουν εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου.

«Θεωρώ τις δηλώσεις του Πάπα ως ανήθικες, που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τις βασικές αρχές των χριστιανικών αξιών» […], είπε ο Görmez.

Ο ίδιος θα τονίσει ότι «το Ισλάμ είναι θρησκεία δημιουργίας πολιτισμού σε όλη την ιστορία του» και προέτρεψε τους κληρικούς του Ισλάμ «κατά την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων να επιδιώκουν να εκθειάζουν τις αξίες του Κορανίου και να μην δίνουν ερμηνείες που υποκινούν τη βία», γράφει η Bugün.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr