Πρόεδρος Κοσσυφοπεδίου: Δεν υποστηρίζει κανείς τις απαγωγές των αστυνομικών




Απρίλιος 22, 2015.

Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Ατιφέτε Γιαχάγκα, αναφερόμενη στην απαγωγή των αστυνομικών του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, από Αλβανούς που έφεραν σήματα στις στολές του UCK,  και την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ότι η περιοχή έχει ανάγκη από ειρήνη και όχι από εντάσεις.


Σε δήλωσή της στο ‘Ινφο Μάγκαζιν» της τηλεόρασης «Klan Kosova» του Κοσσυφοπεδίου, είπε ότι «τέτοια περιστατικά  δεν υποστηρίζονται από καμία γειτονική χώρα, ειδικά σε αυτό το μέρος των Δυτικών Βαλκανίων»

Σχολιάζοντας το περιστατικό υπεραμύνθηκε την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και δήλωσε ότι «το Κόσοβο αποτελεί  παράδειγμα ειρήνης και ανεκτικότητας μεταξύ των εθνοτήτων του».

«Ζούμε σε έναν αιώνα που προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση. Το Κοσσυφοπέδιο είναι παράδειγμα σε άλλες χώρες για την  θρησκευτική και εθνοτική ανοχή μεταξύ των κοινοτήτων. Δεν πρόκειται  να παραιτηθούμε από τη στάση μας αυτή λόγω εθνικιστικών φαινομένων που κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν προκαλέσει αρνητικά παραδείγματα στους πολίτες μας», είπε η Γιαχάγκα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr