Ο Ιταλός πρωθυπουργός καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις κοινές αξίες της ΕΕ




Απρίλιος 17, 2015.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi επέκρινε την Τουρκία για τη δριμεία επίθεση της Άγκυρας που εξαπέλυσε κατά του Πάπα Φραγκίσκου, για τον χαρακτηρισμό ως Γενοκτονία,  των μαζικών δολοφονιών των Αρμενίων του 1915, που τις αποκάλεσε, μάλιστα,  ως την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα,  και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τις κοινές αξίες που στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Εκφράζοντας στήριξη για τον Πάπα, ο Ρέντζι δήλωσε ότι η Τουρκία έχει την μπάλα στο γήπεδό της, όσον αφορά την ένταξή της στην ΕΕ.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Paolo Gentiloni δήλωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε μόνο μια προηγούμενη δήλωση που εκδόθηκε από τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β΄  και δεν είχε αναφέρει την Τουρκία στην ομιλία του, σημειώνοντας ότι η σκληρή αντίδραση της Τουρκίας έναντι του ποντίφικα είναι άδικη.

Ο Renzi προέβη στη δήλωση αυτή, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την τουρκική Χαμπερλέρ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr