Ουκρανία: Δεν βρέθηκαν λογαριασμοί του Γιανουκόβιτς στο εξωτερικό




Απρίλιος 27, 2015.

Το προσωπικό Γραφείο του Γενικού  Εισαγγελέα του Κιέβου, δεν κατάφερε, παρά την ενδελεχή έρευνα, να βρει λογαριασμούς του πρώην προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στο εξωτερικό, αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας μετά το πέρας της διεθνούς συνεργασίας, Βιτάλι Κάσκο.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος Γιανουκόβιτς δεν είχε –ως φαίνεται- τη συνήθεια να διατηρεί κεφάλαια με τη μορφή των μετρητών. Είναι άνθρωπος της παλιάς σχολής και δεν είχε προτίμηση στα μετρητά», είπε ο Κάσκο, όπως σημειώνει το Itar Tass.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, που η θητεία του τελείωσε πραξικοπηματικά, σε συνέντευξή του στο Ροστόφ ον Ντον, είπε ότι δεν έχει κανέναν λογαριασμό στο εξωτερικό, γιατί ποτέ δεν είχε χρήματα. «Ούτε έχω ακίνητο στο εξωτερικό, ούτε ποτέ είχα λογαριασμούς στο εξωτερικό», είπε τονίζοντας ότι πάντοτε δήλωνε τα εισοδήματα και την περιουσία του.

Ωστόσο, νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, δήλωσε ότι έχουν υπάρχουν  λογαριασμοί του Γιανουκόβιτς και των συνεργατών του σε 6 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος και 3,8 εκατ. δολάρια.

«Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε στο κοινοβούλιο μια μικρή διόρθωση,  την εξάλειψη των  γραφειοκρατικών εμποδίων για τη διεξαγωγή της δίκης του Γιανουκόβιτς, με στόχο να κατασχεθούν τα περιουσιακά του στοιχεία», είπε ο Αβάκοφ σύμφωνα με τη ρωσική Βίζγκλιάντ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι στην Ουκρανία στις 22 Φεβρουαρίου 2014, υπήρξε μια αλλαγή της κυβέρνησης με πραξικοπηματικό τρόπο, και κατόπιν οι νέες αρχές έφεραν μια σειρά από ποινικές υποθέσεις εναντίον πρώην αξιωματούχων.

 Η νέα Βερχόβνα Ράντα (κοινοβούλιο)  κατήργησε τον αρχηγό του κράτους, Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την εξουσία και η νέα κυβέρνηση, με δηλώσεις αξιωματούχων, είχε κατηγορήσει τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανία, ότι  διατηρούσε πολλά χρηματικά κεφάλαια στο εξωτερικό …

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr