“Γιατί η Αρμενία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο”




Απρίλιος 28, 2015.

Ο πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαργκσιάν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε εθνικό κανάλι αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους το κράτος δεν μπορεί να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και σημειώνει: 


Η Αρμενία έχει εσωτερικά προβλήματα με την επικράτεια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τα περισσότερα κράτη, αλλά η ίδια διαπραγματεύεται μαζί του .

«Θέλουμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα ειρηνικά, δεν επιζητούμε τη σύγκρουση», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘arminfo’.

«Η μη αναγνώριση του Καραμπάχ, σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το Κοσσυφοπεδιο, είτε την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, διότι στην περίπτωση αυτή θα ήταν δύσκολο να εξηγήσουμε αυτό στο λαό του Ναγκόρνο – Καραμπάχ γιατί δεν αναγνωρίζουμε την υπόστασή τους», πρόσθεσε.

Ο Σαργκσιάν επιζητά, όπως είπε, το διάλογο και την ειρηνική επίλυση και πιστεύει ακράδαντα ότι θα υπάρξει, τελικά, λύση στην υπόσταση του Καραμπάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr