Το Ιράν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για προμήθεια όπλων στο ‘ισλαμικό κράτος’





Απρίλιος 19, 2015.

Ο αρχηγός του Επιτελείου  των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Χασάν Φιρουζαμπάντι, κατηγόρησε το στρατό των ΗΠΑ, όσον αφορά τη χρηματοδότηση και την προμήθεια όπλων στους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’.


Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, σε γενικές γραμμές,  αεροσκάφη των ΗΠΑ πετούν σε ελεγχόμενα αεροδρόμια από τους τζιχαντιστές για το σκοπό αυτόν.

Σύμφωνα με τον Χασάν Φιρουζαμπάντι, εάν δεν καταπολεμηθούν οι ισλαμικές φατρίες «στο εγγύς μέλλον ένα βάναυσο κύμα τρομοκρατίας θα καταποντίσει τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ευρώπη».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να προμηθεύουν με όπλα και χρήματα και τρόφιμα το ‘ισλαμικό κράτος’ και πρέπει να ζητήσουν συγνώμη για αυτό, που υποτίθεται ότι έκαναν λάθος. Οι Αμερικανοί λένε στα λόγια ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν το ‘ισλαμικό κράτος’, αλλά, στην πραγματικότητα,  βλέπουμε κάτι άλλο, παρακολουθούμε να προβαίνουν σε αναγνώρισή του» είπε ο Χασάν Φιρουζαμπάντι στο πρακτορείο  Fars,  όπως σημειώνει η ρωσική Κομμερσάντ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιρανικού Γενικού Επιτελείου, τα αεροπλάνα των ΗΠΑ, προσγειώνονται και απογειώνονται  από αεροδρόμια στο Ιράκ που ελέγχουν οι τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’.

Ο Χασάν Φιρουζαμπάντι, δήλωσε ακόμη, ότι αν δεν ξεκινήσει μια πραγματική μάχη με την τρομοκρατική ομάδα «πολύ σύντομα θα δούμε ένα βίαιο κύμα τρομοκρατίας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη».

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ειλικρινείς στις διαβεβαιώσεις τους ότι δεν συμβάλλουν στη δημιουργία του ‘ισλαμικού κράτους’, μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν αυτήν την τρομοκρατική ομάα.  Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία θα αγωνιστούν εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’, τουλάχιστον για χάρη των δικών τους ανθρώπων», δήλωσε ο Ιρανός στρατιωτικός.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr