Πρόεδρος Τσεχίας: Ο ΥΠΕΞ Κοσσυφοπεδίου είναι εγκληματίας πολέμου




Απρίλιος 30, 2015.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, έχει συγκλονίσει την ευρωπαϊκή πολιτική με την πρόσφατη δήλωσή του, όπου χαρακτήρισε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, ως εγκληματία πολέμου.


Αυτή είναι κατά τη γνώμη του που η Τσεχική Δημοκρατία, δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο και ότι δεν στέλνει πρεσβευτή στην Πρίστινα.

Σε συνέντευξή του στο σερβικό Τύπο, όπως σημειώνει η αλβανική ‘Γκαζέτα Σκιπ’, 
δήλωσε ότι « έχω πει πολλές φορές δημοσίεως ότι ο Χασίμ Θάτσι (φωτό),  είναι ένας εγκληματίας πολέμου», είπε για τον υπουργό εξωτερικών  του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Ζεμάν σημείωσε ότι η αναγνώριση του Κοσόβου, δεν αποτελεί όρο για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πέντε κράτη μέλη της ΕΕ, η Σλοβακία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Κύπρος, δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, πρόσθεσε.

--
Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: 

Η τοποθέτηση του προέδρου της Τσεχίας, για το χαρακτηρισμό του Θάτσι, ως εγκληματία πολέμου,   έχει κατά το παρελθόν απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα πριν τη δεύτερη εκλογή του ως πρωθυπουργού  του Κοσσυφοπεδίου, αλλά έτυχε, τότε,  της υποστήριξης  της Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr