Σκόπια: Τι κρύβουν οι ‘βόμβες’ της αντιπολίτευσης για το όνομα;




Απρίλιος 24, 2015.

Η σημερινή κυβέρνηση προκαλεί απλά την Ελλάδα, παρεμποδίζοντας  να δημιουργηθούν συνθήκες για διάλογο», είπε σε συνέντευξή του στο RSE,  ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM, Ζόραν Ζάεφ.


Πρόσθεσε ότι εάν το SDSM, έρθει στην εξουσία, θα προβεί σε μια διαφανή δημιουργική συναίνεση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, χωρίς να διαταραχθεί η «μακεδονική εθνική ταυτότητα».

Ένα από τα θέματα που βρίσκονται σε αναμονή από τις ονομαζόμενες «βόμβες» της αντιπολίτευσης, με τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, που έχουν υποκλαπεί είναι τι έχει ειπωθεί για το ζήτημα της διαφωνίας με την Ελλάδα.

Ο αρχηγός του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RSE, που θα παρουσιασθεί στο ακέραιο την Κυριακή, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση προκαλεί μόνο την Ελλάδα και δυσχεραίνει τις συνθήκες για διάλογο.

«Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες όλες τις πληροφορίες, όλες τις δυνατότητες, όλες τις πτυχές, όλες τις επιλογές, όλες τις παραλλαγές. Θα προβάλλουμε την εθνική συναίνεση στο θέμα αυτό. Γιατί να κρυβόμαστε; Έτσι, η  μακρόχρονη κατάσταση είναι επιβλαβής και άλυτη. Προσωπικά, γνωρίζω γιατί κρύβεται ο Γκρούεφσκι να μοιραστεί με το λαό το ζήτημα, αλλά η λύση βρίσκεται μόνο στην οικοδόμηση της εθνικής συναίνεσης,  να θέσουμε κόκκινες γραμμές και να  κάνουμε μια ειλικρινή  προσέγγιση στο γείτονα, στον οποίο θα εξηγήσουμε πού μπορούμε να πάμε και πού όχι», είπε.

Ο Ζάεφ στη συνέντευξή του δεν θα αποκαλύψει το περιεχόμενο του ηχογραφημένου υλικού που παραπέμπει στη διαφορά. Ισχυρίστηκε ότι εάν το SDSM λάβει την εξουσία, σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις δεν θα παρεκκλίνει από διάφορα σημεία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr