Γερμανός Πρέσβης στη Σερβία: Καμία αλλαγή συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια




Απρίλιος 25, 2015.

Ο Γερμανός πρέσβης στο Βελιγράδι, Heinz Wilhelm,  θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο να αμφισβητούνται τα σύνορα των Δυτικών Βαλκανίων. 


Με τον τρόπο αυτόν, ο Βίλχελμ αντέδρασε δίνοντας αυτήν την απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού  της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος ανέφερε για ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο, που προκάλεσε διεθνείς  αρνητικές αντιδράσεις.

Ο πρέσβης τόνισε ότι η δυνατότητα προσάρτησης του Κοσσυφοπεδίου στην Αλβανία, δεν αξιολογείται θετικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η αλλαγή των συνόρων των Δυτικών Βαλκανίων είναι απαράδεκτη, αλλά αυτό είναι ένα θέμα το οποίο έρχεται συχνά στην επικαιρότητα», είπε ο Γερμανός πρέσβης.

Σε σχέση με το διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, ο Βίλχελμ, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι  διατεθειμένες να κάνουν αμοιβαίες παραχωρήσεις. Θεώρησε δύσκολες τις διαπραγματεύσεις, αλλά έκρινε ότι είναι προς το συμφέρον των δύο πλευρών, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr