Ουκρανία: Ο «Δεξιός Τομέας» απειλεί για νέο Μαϊντάν, πιο αιματηρό!





Απρίλιος 1, 2015.

Ο βουλευτής και ηγέτης του ριζοσπαστικού εθνικιστικού κόμματος «Δεξιός Τομέας», Ντμίτρι Γιάρος- Дмитро Ярош,  απείλησε την ηγεσία του Κιέβου με ένα νέο πιο αιματηρό Μαϊντάν, σε συνέντευξή του στην ουκρανική «Ομποζρεβάτελ» -«Обозревател», όπως ανέφερε το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «Αστέρας»-‘ Звезда’.


«Όταν ο κόσμος απηυδήσει βγαίνει στους δρόμους», προειδοποίησε ο Γιάρος. «Αλλά αυτή τη φορά η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο αγανακτισμένος έχει πολλά όπλα και δεν θα κάθεται σε σκηνές στην πλατεία και θα περιμένει έναν ή δύο μήνες», δήλωσε ο ακροδεξιός ηγέτης.

Πριν από δύο ημέρες είχε απειλήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο,  που θα πάθει τα ίδια με τον προκάτοχό του, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο ίδιος είχε προτείνει τον Οκτώβριο του 2014  στην Βερχόβνα Ράντα- κοινοβούλιο, να γίνει μια επιχείρηση εκκαθάρισης στους κατοίκους της Ντονμπάς- ανατολικής Ουκρανίας, και να απελαθούν οι δυσαρεστημένοι με το Κίεβο.

Μιλώντας μάλιστα για τα γεγονότα στο Μαϊντάν πέρυσι, υποστήριξε την άποψη ότι εάν δεν υπήρχε αμερικανική υποστήριξη δεν θα είχε αίσιο τέλος.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στις 20 Απριλίου στην περιοχή Λβίβ [Лвив, ελληνικά: Λεόπολις] θα γίνει εκπαιδευτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, με τη συμμετοχή 290 Αμερικανών αλεξιπτωτιστών.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr