Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι Έλληνες με τους Αρμένιους έχουν ιστορικές ρίζες




Η πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεσήμανε τις ιστορικές ρίζες των Αρμενίων και των Ελλήνων κατά την επίσκεψή της στην πρωτεύουσα της Αρμενίας




Απρίλιος 25, 2015.

Yerevan- Γερεβάν.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Χόβικ Αμπραχαμιάν, υποδέχθηκε την πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ζωή Κωνσταντοπούλου,  όπως σημειώνει το αρμενικό δημοσίευμα.


Η Κωνσταντοπούλου ήταν επικεφαλής της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας που
συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την  100η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που έλαβαν χώρα στην Αρμενία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης και δήλωσε ότι η παρουσία αυτή μαρτυρά το υψηλό επίπεδο των σχέσεων Αρμενίας – Ελλάδας.



Ο Αμπραχαμιάν, εξήρε ιδιαίτερα τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προς την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας, καθώς και για την ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων.

Η Κωνσταντοπούλου, από την πλευρά της, τόνισε ότι, ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διαδικασία της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σύμφωνα με τα λόγια της, οι Αρμενο-Ελληνικές σχέσεις έχουν ιστορικές ρίζες, οι οποίες είναι καλές βάσεις για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η επικεφαλής της ελληνικής Βουλής, πρόσθεσε ότι η ίδια η Ελλάδα θεωρεί ως σύμμαχο την Αρμενία και υπογράμμισε τη διμερή συνεργασία στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.

Στην  συνομιλία που ακολούθησε, η συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις σε διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με το ‘Νιουζ Αρμένια’.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr