Αίγυπτος: Συνάντηση αρχηγού CIA με αλ Σίσι




Απρίλιος 19, 2015.

Κάιρο.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, δέχθηκε την Κυριακή τον επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Τζον Μπρέναν.
 Στη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας, οι δύο άνδρες συζήτησαν διεθνή θέματα και ειδικότερα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.



Στη συνάντηση συμμετείχε και πρέσβης των ΗΠΑ στο Κάιρο, Stephen Beecroft.
Αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Αλ Σίσι, συμφώνησε με το διευθυντή της CIA, για τη διατήρηση του συντονισμού σε όλα τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα στο καυτό ζήτημα των ημερών στη Μέση Ανατολή, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται αναθέρμανση των αμερικανο-αιγυπτιακών σχέσεων, έπειτα από τις τεταμένες σχέσεις επί αρκετούς μήνες, μετά την επικράτηση του στρατού και την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.


Μετά την ανατροπή του Μόρσι, οι Αμερικανοί  ανακοίνωσαν ότι θα πάψουν την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την αραβική χώρα.


Ωστόσο, πριν από μερικές εβδομάδες, οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν τα ελικόπτερα Απάτσι, που είχε ζητήσει το Κάιρο, για να συνεχίσει τον αγώνα κατά  της τρομοκρατίας στη χερσόνησο του Σινά και στη βορειοδυτική Αίγυπτο, σημειώνει το τουρκικό Χαμπερλέρ.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr