Η Ρωσία ξανάρχισε την παραγωγή του σούπερ βομβαρδιστικού Tu-160




Απρίλιος 29, 2015.

Η Ρωσία αποφάσισε να ξαναρχίσει την παραγωγή των υπερηχητικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροπλάνων Tu-160, αυτό δήλωσε την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Σεργκέι Σάιγκου.


Αυτό είναι το μεγαλύτερο και το πιο ισχυρό υπερηχητικό αεροσκάφος στην ιστορία της πολεμικής αεροπορίας με μεταβλητά γεωμετρικά φτερά, καθώς και το βαρύτερο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο και με το μεγαλύτερο μέγιστο βάρος βομβών απογείωσης. Οι πιλότοι το αποκαλούσαν «Λευκό Κύκνο».

«Σήμερα είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων, όχι μόνο στην καλή συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας, αλλά και στην επανέναρξη της παραγωγής του βομβαρδιστικού Tu-160», δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εργοστάσιο του Καζάν «Γκορμπούνοφ».

Σύμφωνα με τον Σάιγκου, το Tu-160 έχει «μια μοναδική μηχανή, μπροστά από την εποχή του εδώ και δεκαετίες» και θα προσθέσει «Καλύτερο υπερηχητικό αεροπλάνο στην κατηγορία του ακόμη δεν έχει εφευρεθεί».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το εκσυγχρονισμένο υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 (κωδικοποιημένο στο ΝΑΤΟ ως ‘Blackjack’) θεωρήθηκε,  βελτιωμένο,  το πιο γρήγορο  βομβαρδιστικό του εικοστού πρώτου αιώνα.

Με τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα αποκτά μια ακόμη μεγαλύτερη υπεροχή στους ουρανούς και έχει πλεονεκτήματα έναντι του αμερικανικού βομβαρδιστικού B1 Lancer, γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr