Σκόπια: Τρομοκράτες του UCK απήγαγαν τέσσερις αστυνομικούς




Απρίλιος 21, 2015.

Ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων, που αριθμούσε πάνω από 40 άτομα, σήμερα το πρωί, στις 2:30 π.μ., εισέβαλε σε σταθμό της αστυνομίας στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου και FYROM και συνέλαβε τέσσερις αστυνομικούς, όπως επιβεβαίωσε σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Ίβο Κοτέφσκι, πρόκειται για μια τρομοκρατική ομάδα από το Κοσσυφοπέδιο, που στις στολές τους έχουν αναγεγραμμένο το σήμα «UÇK» και μαζί τους  είχαν και έναν μεταφραστή, ο οποίος μιλούσε  σπασμένα σλαβο-σερβικά.

Στο σημερινό περιστατικό δεν  σημειώθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί.
Σύμφωνα, πάντως, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου των Σκοπίων, η ομάδα είναι γνωστή και μετά την επίθεση στον αστυνομικό σταθμό, έδεσαν με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς που βρίσκονταν σε υπηρεσία, τους βιντεοσκόπησαν με μία κάμερα και τους χτύπησαν.

Ο αρχηγός της ομάδας είπε στους αστυνομικούς:  Είμαστε από τον Ουτσεκά- UÇK. Να πείτε ότι ούτε ο Αχμέτι, ούτε κανένας υπουργός δεν μπορεί να σας σώσει. Εμείς δεν έχουμε κάνει καμιά Συμφωνία-Πλαίσιο, και αν σας ξαναπιάσουμε εδώ θα σας σκοτώσουμε όλους. Εμείς αγαπάμε τη χώρα μας.

Η ομάδα κατάσχεσε τα όπλα των αστυνομικών και πριν τους αφήσουν τους έδωσαν χρόνο τριάντα λεπτά να απομακρυνθούν  από την επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου, όπως είπε ο Κοτέφσκι, ενώ είχαν ‘σπάσει’ τα τηλέφωνα στο συνοριακό αστυνομικό τμήμα,  καθώς  τους αναζητούσαν οι συνάδελφοί τους.

Στη συνέχεια ο τέταρτος αστυνομικός ελευθέρωσε τους  τρεις συναδέλφους από τις χειροπέδες και πήγαν με τα πόδια από το αστυνομικό τμήμα στο πλησιέστερο χωριό.
200 μέτρα πιο κάτω από το δρόμο, σε ένα στενό χώρο ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί. Λίγο αργότερα η περιοχή γέμισε με αστυνομικούς.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η χώρα και οι θεσμοί της είχαν γίνει στόχος των τρομοκρατών,  γράφει το InfoPlus.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr