Η Ρωσία ζητά την επιστροφή των € 1, 2 δις από Γαλλία για τα Μιστράλ




Μάιος 26, 2015.

«Τώρα συζητάμε μόνο για το ποσό της αποζημίωσης» λέει η Μόσχα.

Η Ρωσία εγκατέλειψε την εντολή προς τη Γαλλία για τα ελικοπτεροφόρα τύπου ‘Μιστράλ’ και τώρα συζητεί μόνο για το ποσό της αποζημίωσης, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Στρατιωτικής Βιομηχανικής Επιτροπής (ВПК) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Όλεγκ Βοτσκάρεφ- Олег Бочкарев.


«Αυτό που είναι γεγονός τη στιγμή αυτή είναι ότι η Ρωσία δεν λαμβάνει τα ‘Μιστράλ’ και αυτό τελείωσε, τώρα μόνο μία συζήτηση υπάρχει, σχετικά με το ποσό των χρημάτων που πρέπει να επιστραφούν στη Ρωσία», είπε.

Το ‘Ρους Νόβοστι’, επισημαίνει ότι οι όροι της σύμβασης για την κατασκευή των δύο πλοίων τύπου «Μιστράλ» είναι αξίας €1.200.000.000, και υπεγράφη  τον Ιούνιο του 2011. 

Το πρώτο ελικοπτεροφόρο «Βλαδιβοστόκ», η Γαλλία  έπρεπε να το έχει παραδώσει στη Ρωσία το Νοέμβριο του 2014, ενώ η προθεσμία για το «Σεβαστούπολη» λήγει την 1η Νοεμβρίου του 2015.

Τον Απρίλιο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι το Παρίσι, μάλλον, δεν προτίθεται να παραδώσει τα δύο σκάφη  και, ότι, θα επιστρέψει την προπληρωμή στους πελάτες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr