Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 4.200 μετανάστες στη Μεσόγειο σε μία ημέρα






Μάιος 30, 2015.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν  ότι με συντονισμένες δράσεις η ακτοφυλακή διέσωσε 4.200 μετανάστες, ενώ 17 βρέθηκαν νεκροί σε ορισμένα σκάφη.


Το σύνολο των ατόμων που διασώθηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο είναι από το μεγαλύτερο, ενώ στις 12 Απριλίου είχαν διασώσει 3.791 και στις 2 Μαΐου 3690 μετανάστες.

Σήματα κινδύνου είχαν ληφθεί από 22 διαφορετικά πλοιάρια ή μεγάλες βάρκες, κυρίως ανοικτά των ακτών της Λιβύης αλλά και κοντά στις ιταλικές ακτές.

 Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι τουλάχιστον 40 χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Απριλίου.

Έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, και η αύξηση σχετίζεται με το χάος που επικρατεί στη Λιβύη τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, πολλοί μετανάστες πηγαίνουν στη Λιβύη προκειμένου να αποκτήσουν  άμεση πρόσβαση στις ιταλικές ακτές και οι περισσότεροι από αυτούς είναι από τη Συρία, την Ερυθραία, τη Νιγηρία και τη Σομαλία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr