Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες εκνευρίστηκαν με τη δήλωση Γκάουκ για Ελλάδα





Μάιος 5, 2015.

Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU),  από τις τάξεις της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, εναντιώθηκαν με τον αρχηγό του κράτους, Joachim Gauck, για την ανάγκη υποστήριξης στην Αθήνα, με την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές και εγκλήματα των Γερμανοί Ναζί, που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου.


«Ο πρόεδρος της Γερμανίας έχει ψευδείς προσδοκίες…», είπε ο εμπειρογνώμονας για την εξωτερική πολιτική  του CDU,  Roderick Kizeveter,  με αφορμή τη δήλωση του Γκάουκ σχετικά με τις απαιτήσεις της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι όλες οι συμφωνίες έχουν, ήδη, ρυθμισθεί.

«Δεν είναι χρήσιμο να βοηθάμε τους Έλληνες, στην ευρω-κρίση, και να συνδέουν  αυτήν με τα τρομερά γεγονότα του Β’ παγκόσμιου πολέμου», δήλωσε ο επικεφαλής  των νέων Χριστιανοδημοκρατών, Paul Cimijak και εξέφρασε την έκπληξή του για τη θετική στάση του Γκάουκ απέναντι στα αιτήματα της Ελλάδας.

Την ίδια στάση κράτησε και η Erika Steinbach, ομοσπονδιακός βουλευτής του CDU και πρώην πρόεδρος του συλλόγου των απελαθέντων Γερμανών (από τη Πολωνία).
 
 Ο πρόεδρος της Γερμανίας,  Joachim Gauck, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στην «Sueddeutsche Zeitung», ότι Γερμανία θα πρέπει να λάβει υπόψη της την ιστορική ευθύνη απέναντι την Ελλάδα.

«Δεν είμαστε μόνο πολίτες που ζούνε αυτήν την εποχή, αλλά είμαστε, επίσης, απόγονοι εκείνων που έχουν αφήσει ίχνη καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου- και είναι κρίμα που γνωρίζουμε  πολύ λίγα πράγματα που έγιναν τον καιρό εκείνον στην Ελλάδα», είπε ο Γκάουκ σύμφωνα με το Tanjug.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr