Οι πολίτες των Σκοπίων ζήτησαν την παραίτηση του Γκρούεφσκι






Μάιος 28, 2015.

«Στοπ στη ληστεία του δημοσίου, απαιτούμε παραίτηση !» Αυτό ήταν το σύνθημα με το οποίο εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα του νοτιο σλαβικού κράτους, Σκόπια, μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών.


Αφορμή για τη διαδήλωση ήταν η δημοσίευση  της 34ης «βόμβας» από τον αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, όπου αποκαλύφθηκαν συνομιλίες με σκάνδαλα διαφθοράς της κυβέρνηση  του Γκρούεφσκι.

Εκτός από τα πολιτικά λάθη, μέρος των οικονομικών συντακτών των μέσων ενημέρωσης, ανέφεραν ότι οι οικονομικές ατασθαλίες που γίνονται τα τελευταία 9 χρόνια, επί κυβέρνησης Γκρούεφσκι,  επιβάρυναν το δημόσιο και δημιούργησαν βαριές απώλειες στην οικονομία.

Διαμαρτυρία, έγινε επίσης, μπροστά από το Κοινοβούλιο, όπου οι διαμαρτυρόμενοι έχουν κατασκηνώσει και βρίσκονται εκεί επί 10 ημέρες  ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr