Σκόπια: Ο Ζάεφ ευελπιστεί σε γρήγορη έξοδο από την κρίση





Ο επικεφαλής της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ,  εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα




Μάιος 29, 2015.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στην πρωτότυπη κατασκήνωση που στήθηκε μπροστά από το κυβερνητικό κτήριο των Σκοπίων, δήλωσε ότι αναμένει η κρίση που δημιουργήθηκε από τη δημοσιότητα του σκανδάλου των παράνομων υποκλοπών στη χώρα, θα τελειώσει σύντομα με τη βοήθεια διεθνούς μεσολάβησης.


«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ θα στείλουν εκπροσώπους στις συνομιλίες [μεταξύ του Ζάεφ και του Γκρούεφσκι] και δεν θα επιτρέψουν την υπερβολική διάρκεια [της κρίσης] μέχρι, το αργότερο, το καλοκαίρι», είπε ο Ζάεφ.

Επανέλαβε την έκκλησή του για παραίτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, ο αρχηγός του SDSM, δήλωσε: 

« Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ότι θα υπάρξουν εκλογές, αλλά κάποιος πρέπει να διασφαλίσει αυτές τις εκλογές ώστε να είναι δίκαιες και δημοκρατικές, και, φυσικά, αυτός ο ‘κάποιος’ δεν είναι ο Γκρούεφσκι. Χρειαζόμαστε μια προσωρινή κυβέρνηση [υπηρεσιακή] για να ετοιμάσει αυτές τις εκλογές, ώστε να γίνουν με διαφάνεια», είπε.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr