Βρετανός στρατιωτικός καλεί την κυβέρνηση για χερσαία επέμβαση στο Ισλαμικό κράτος




Μάιος 25, 2015.

Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Βρετανικού στρατού, Sir Richard Daniel, κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ στο Ιράκ.


Όπως σημειώνει  η Daily Mail ο Ντάνιελ παραδέχθηκε ότι οι αεροπορικές επιδρομές απέτυχαν να σταματήσουν την προέλαση του ισλαμικού κράτους και οι τζιχαντιστές έχουν επιτύχει να κατακτήσουν το Ραμάντι και την Παλμύρα.

«Υπό το φως αυτών των τρομοκρατικών σεναρίων, σε πόσο καιρό οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιδεικνύουν αναποφασιστικότητα για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικοή κράτους’;

Η αρχική τους πρόταση να προκαλέσουν βλάβες με αεροπορικές επιδρομές και να παρέχουν υποστήριξη στον τοπικό στρατό έχει αποτύχει.

Οι τρομοκράτες αντιμετώπισαν αδύναμη αντίσταση από τις τοπικές δυνάμεις. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που πρέπει να εξετασθεί, πριν βρεθούμε προ εκπλήξεως, να στείλουμε βρετανικές χερσαίες δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία ως μέρος του διεθνούς συνασπισμού.

Δεν είμαι πολεμοχαρής που λέει «στέλνουμε τα αγόρια και ας  μην σκεφτόμαστε τα φέρετρα», αλλά είμαστε αντιμέτωποι με έναν ανελέητο εχθρό. Οι διπλωματικές και πολιτικές λύσεις δεν κάνουν τίποτε, εκτός εάν στείλουμε στρατιώτες επί τόπου», είπε ο Βρετανός στρατιωτικός.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr