Η ‘Μακεδονία’ της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ




Μάιος 22, 2015.

Η «Κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ» που αποτελεί την πιο ριζοσπαστική πτέρυγα του μαρξιστικού κόμματος, βρίσκεται στο στόχαστρο των ελληνικών ΜΜΕ, επειδή η χώρα μας ονομάζεται ‘Μακεδονία’, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.


Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της, σε άρθρο που δημοσιεύει για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, η «Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ» χρησιμοποιεί  αντί για FYROM, Σκόπια ή πΓΔΜ το συνταγματικό όνομα της σλαβικής χώρας, δηλαδή το ‘Μακεδονία’.


«Οι Σκοπιανοί βρήκαν προφανώς έναν απρόσμενο σύμμαχο στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, την κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ», γράφουν ηλεκτρονικές εκδόσεις ελληνικών μέσων ενημέρωσης, όπως σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

«Σύμφωνα με αυτούς –γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων-  η αποδοχή του όρου «Μακεδονία» από την κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί χάος στην κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών  ελληνικό κόμμα».

Τι γράφει στα ελληνικά η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Για πρώτη φορά από τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, οι εργάτες και οι φτωχοί της Μακεδονίας, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Βοσνίας, ενώνονται ενάντια στους εθνικούς διαχωρισμούς σε μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν διέσπασαν, αντίθετα ενίσχυσαν και ένωσαν το κίνημα», γράφει το ελληνικό κομμουνιστικό  ηλεκτρονικό έντυπο, το οποίο αποδέχεται τις ιδέες και τις απόψεις του ακροδεξιού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr