Αλβανικό δημοσίευμα: Η σερβική εκκλησία γαλουχεί τα παιδιά στον πόλεμο






Μάιος 3, 2015.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, υπό την ηγεσία γνωστού μητροπολίτη συνεχίζει να οργανώνει παιδικές κατασκηνώσεις σε ορεινή περιοχή της Σερβίας, όπου τα παιδιά στρατολογούνται ως στρατιώτες και οργανώνουν την εκπαίδευσή του  σύμφωνα με στρατιωτικούς όρους, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Παρά το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό, έχει ειπωθεί ότι αυτό το στρατόπεδο θα σταματήσει τις δραστηριότητές του, εντούτοις εξακολουθεί  να λειτουργεί και όχι μόνο διαφημίζεται για την προσέλευση  νέων παιδιών για να περάσουν στην κατασκήνωση αυτή, που λειτουργεί στρατιωτικά και έχει στρατιωτική εκπαίδευση, όπως η εξοικείωση με τους όρους του πολέμου και η επιβίωση σε περίπτωση πολέμου.

Οι Σέρβοι γονείς πληρώνουν  €50, εάν επιθυμούν  το παιδί τους να συμπεριληφθεί  στο στρατόπεδο, το οποίο ονομάζεται «Κατασκήνωση Νέων του Αγίου Λαζάρου».
Όπως πληροφορούμαστε – γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- τα παιδιά όλη την ώρα φορούν στολές και εκπαιδεύονται στη βία και στα όπλα,καθώς και σε άλλα σενάρια της προπαγάνδας του πολέμου.

Στην κατασκήνωση αυτή συμμετέχου παιδιά ηλικίας 7 ως 17 ετών, συμπεριλαμβανομένων αγοριών και κοριτσιών.

 Η κατασκήνωση λειτουργεί από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία από το 1995,  αλλά κανείς δεν γνώριζε ότι υπάρχουν σε αυτήν Ορθόδοξοι  φονταμενταλιστές. 

Η ιδεολογία αυτή έχει στόχο την καταπολέμηση των Καθολικών και άλλων θρησκειών, αλλά και κάθε διακοπή με άλλες χριστιανικές αιρέσεις.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr