«Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το χρέος στο ΔΝΤ αν δεν λάβει χρήματα»




Μάιος 17, 2015.

Το ενδιαφέρον των βαλκανικών χωρών, στα ελληνικά προβλήματα είναι αμείωτο, καθώς οι εξελίξεις δημοσιεύονται χωρίς διακοπή τόσο στη Βουλγαρία και την Αλβανία,  όσο και στα Σκόπια (η φωτό είναι από τα Σκόπια).


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προειδοποίησε ότι η Αθήνα δεν θα πληρώσει ένα χρέος €750 εκατ. στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ) το οποίο ωριμάζει αυτό το μήνα, εάν δεν δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση από τους διεθνείς πιστωτές, σημειώνει η ελληνική εφημερίδα ‘ Καθημερινή’.

Τα δημοσιεύματα τα οποία αποδέχονται τα έγκριτα δημοσιεύματα της ελληνικής εφημερίδας, αναφέρουν ότι η εν λόγω προειδοποίηση από τον Τσίπρα έγινε με επιστολή στις 8 Μαΐου στο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς της ελληνικής εφημερίδας, όπως σημειώνεται.

Η ενημέρωση αυτή, στα Βαλκάνια, είναι καθημερινή. Η οικονομία της Ελλάδας έχει άμεση επίπτωση στις οικονομίες των χωρών αυτών, αλλά και στον προσανατολισμό τους στην ευρωπαϊκή προοπτική και εμβάθυνση  τους, στο λεγόμενο ευρωπαϊκό όραμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr